Stauf multilayer parketlijm | |
Op voorraad | |
Nu voor slechts € 65,52/stuk | |
Merk | Stauf |
Inhoud | 13 kg per emmer |
Zeer goed uitstrijkbaar | |
Bijzonder geschikt voor meerlagig parket | |
Elastisch vervormbaar | |
Lijmresten zijn eenvoudig te verwijderenelastisch vervormbaar | |
Water- en oplosmiddelvrij, geen zwelling van het hout |
Toegelaten vloerbedekkingen:
Meerlagig parket volgens DIN EN 13489
Toegelaten ondergronden:
Calcium sulfaat (anhydriet) gietvloeren
Gietasfalt na instrijken met STAUF VEP 195
STAUF-parketegeliseermiddelen
Spaanplaten V100 (E1), OSB
Cement dekvloeren
Toegelaten voorstrijkmiddelen:
STAUF VDP 130
STAUF VPU 155 S
STAUF VEP 195
STAUF WEP 180
Toegelaten egalisatieproducten:
STAUF XP 40
STAUF AS
STAUF XP 20
STAUF GS
STAUF FZ
STAUF RM
STAUF PU
STAUF SSP RAPID
Producteigenschappen:
weerstand tegen veroudering
toegelaten bij vloerverwarming
niet vorstgevoelig
snelle ontwikkeling van de sterkte
Kleur:
beige
Verbruik per m²
1150g met lijmkan tanding 5
Inlegtijd
30 minuten bij 20 °C
Toegelaten gewicht
na 48 uur
Omgevingsklimaat bij verwerking
min. 15 °C, max. 75% omgevingsluchtvochtigheid, max. 65% aanbevolen
Houdbaarheid
12 maand
Giscode
RS 10
Emicode
EC1-R plus
Controle van de ondergrond
Vóór het verleggen moet de ondergrond gecontroleerd worden zoals voorgeschreven in de norm DIN 18356 en/of volgens de geldende nationale voorschriften. De ondervloer moet onder meer bestand zijn tegen druk en rek, vrij van scheuren,blijvend droog, vlak, vodoende stevig aan de oppervlakte, stofvrij en mag geen resten vertonen van hechtingwerende lagen, steengruis etc. Verder moet beoordeeld worden op porositeit en voldoende ruwheid van het oppervlak. Bij cement-(giet)dekvloeren als bij calciumsulfaat-(giet) dekvloeren moet nagegaan worden of deze voldoende zuigend zijn en droog. Omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid als ook de temperatuur van de ondervloer moeten gecontroleerd worden.
Voorbereiding van de ondergrond
De voorbereiding van de ondervloer is belangrijk om zeker te stellen dat deze klaar is voor de legwerken, d.w.z. absoluut stofvrij, stevig, voldoende ruw, waar nodig zuigend, vlak, blijvend droog en zonder scheuren. Om dit te bewerken kunnen voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn (vegen, stofzuigen, borstelen met borstelmachine, afschuren of aanschuren, affrezen, kogelstralen), afhankelijk van de soort ondervloer en de toestand ervan. Scheuren en voegen, behalve rand-uitzetvoegen en andere bouwconstructievoegen, moeten middels STAUF-Giethars en de bijbehorende haken blijvend gesloten worden. Gaten en instulpingen kunnen met een vormvast egalisatieproduct van Stauf gevuld worden. Om een vlakke, zuigende en voldoende ruwe ondervloer te krijgen kan het aangewezen zijn te egaliseren met een aangewezen STAUF-egalisatieproduct.
Verwerking
De lijm met de aangewezen lijmkam met voorgeschreven tanding met een vloeiende beweging gelijkmatig opdragen, waarbij lijmpoelen en overdikte vermeden worden. Binnen de aangegeven tijd het parket in het lijmbed aanbrengen met een korte schuifbeweging en het vloerdeel vast aandrukken. Vooral bij onafgewerkt parket moet er op gelet worden geen lijm tussen de voegen te schuiven. Lijm in de voegen kan negatief reageren met latere afwerkingsproducten Lijm in de voegen kan negatief reageren met latere afwerkingsproducten. Lijmresten kunnen, afhankelijk van de uitharding, met de aangewezen STAUF-ontvlekker verwijderd worden. Het te verwachten resultaat beoordelen op een weinig zichtbare plaats of op een reststukje fabrieksmatig afgewerkt parket. Uitgeharde lijmresten kunnen relatief eenvoudig mechanisch volledig verwijderd worden; weliswaar is een te lange inwerking te vermijden op afgewerkt parket om geen aftekeningen te krijgen.
Belastbaarheid
De belastbaarheid is afhankelijk van het omgevingsklimaat en de opgebrachte hoeveelheid.
Verdere aanwijzingen
Weekmakers in lijmen kunnen de consistentie van gietasfalt dekvloeren aantasten. Vooral bij parketstroken zonder tand-groef verbinding bestaat het gevaar dat weekmakers schade toebrengen aan het parketvernis. Door een reactie met vocht hardt de lijm uit. Het vocht wordt gehaald uit de omgevingslucht, het hout of uit de ondergrond. Een hogere omgevingstemperatuur versnelt de uitharding. Hoe dikker het lijmbed, hoelangere tijd nodig is voor de uitharding. Lijmen die naar EN 14293 en ISO 17178 als elastisch beschouwd worden zijn ook na uitharding enigszins rekbaar. Deze elastische hoedanigheid verlaagt weliswaar het spanningsveld tussen parket en ondervloer enerzijds, laat anderzijds toe dat de parketelementen minder maatvast blijven.
Aansprakelijkheidsvoorbehoud
Wat hier aangegeven wordt volgt de laatste stand van ons onderzoeks-en ontwikkelingswerk. Hierdoor ontstaat voor ons geen enkele aansprakelijkheid daar wij geen invloed uitoefenen op de geleverde prestaties en omdat de leginstructies nationaal en lokaal van elkaar kunnen verschillen. Hetzelfde geldt voor de door ons gratis en vrijblijvend ter beschikking gestelde commerciële en technische adviezen. Het is daarom aanbevolen zelf uit te zoeken en vast te stellen of de voorgestelde producten geschikt zijn voor het beoogde doel. Deze nieuwe uitgave vervangt alle voorgaande uitgaven van onze technische fiches, leginstructies en dergelijke aanbevelingen in verband met het gebruik van onze producten.
Plafond- en wandbekleding
BV Parket Benjamin Vantilt Wijnendalestraat 2, 8600 Beerst (Diksmuide) West-Vlaanderen Tel: 0489/451 851 of 051/920 916
BTW BE0838 364 664 info@bvparket.be
Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.