Stauf multilayer parketlijm 13 kg
Logo BV Parket

Uw specialist sinds 2011


Diksmuide Kust West-Vlaanderen

Stauf multilayer parketlijm 13 kg in promotie

Stauf multilayer parketlijm


Op voorraad


Nu voor slechts € 65,52/stuk


Merk

Stauf

Inhoud

13 kg per emmer

Zeer goed uitstrijkbaar


Bijzonder geschikt voor meerlagig parket


Elastisch vervormbaar


Lijmresten zijn eenvoudig te verwijderenelastisch vervormbaar


Water- en oplosmiddelvrij, geen zwelling van het hout


Toegelaten vloerbedekkingen:

Meerlagig parket volgens DIN EN 13489


Toegelaten ondergronden:

Calcium sulfaat (anhydriet) gietvloeren

Gietasfalt na instrijken met STAUF VEP 195

STAUF-parketegeliseermiddelen

Spaanplaten V100 (E1), OSB

Cement dekvloeren


Toegelaten voorstrijkmiddelen:

STAUF VDP 130

STAUF VPU 155 S

STAUF VEP 195

STAUF WEP 180


Toegelaten egalisatieproducten:

STAUF XP 40

STAUF AS

STAUF XP 20

STAUF GS

STAUF FZ

STAUF RM

STAUF PU

STAUF SSP RAPID


Producteigenschappen:

weerstand tegen veroudering

toegelaten bij vloerverwarming

niet vorstgevoelig

snelle ontwikkeling van de sterkte


Kleur:

beige


Verbruik per m²

1150g met lijmkan tanding 5


Inlegtijd

30 minuten bij 20 °C


Toegelaten gewicht

na 48 uur


Omgevingsklimaat bij verwerking

min. 15 °C, max. 75% omgevingsluchtvochtigheid, max. 65% aanbevolen


Houdbaarheid

12 maand


Giscode

RS 10


Emicode

EC1-R plus


Controle van de ondergrond

Vóór het verleggen moet de ondergrond gecontroleerd worden zoals voorgeschreven in de norm DIN 18356 en/of volgens de geldende nationale voorschriften. De ondervloer moet onder meer bestand zijn tegen druk en rek, vrij van scheuren,blijvend droog, vlak, vodoende stevig aan de oppervlakte, stofvrij en mag geen resten vertonen van hechtingwerende lagen, steengruis etc. Verder moet beoordeeld worden op porositeit en voldoende ruwheid van het oppervlak. Bij cement-(giet)dekvloeren als bij calciumsulfaat-(giet) dekvloeren moet nagegaan worden of deze voldoende zuigend zijn en droog. Omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid als ook de temperatuur van de ondervloer moeten gecontroleerd worden.


Voorbereiding van de ondergrond

De voorbereiding van de ondervloer is belangrijk om zeker te stellen dat deze klaar is voor de legwerken, d.w.z. absoluut stofvrij, stevig, voldoende ruw, waar nodig zuigend, vlak, blijvend droog en zonder scheuren. Om dit te bewerken kunnen voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn (vegen, stofzuigen, borstelen met borstelmachine, afschuren of aanschuren, affrezen, kogelstralen), afhankelijk van de soort ondervloer en de toestand ervan. Scheuren en voegen, behalve rand-uitzetvoegen en andere bouwconstructievoegen, moeten middels STAUF-Giethars en de bijbehorende haken blijvend gesloten worden. Gaten en instulpingen kunnen met een vormvast egalisatieproduct van Stauf gevuld worden. Om een vlakke, zuigende en voldoende ruwe ondervloer te krijgen kan het aangewezen zijn te egaliseren met een aangewezen STAUF-egalisatieproduct.


Verwerking

De lijm met de aangewezen lijmkam met voorgeschreven tanding met een vloeiende beweging gelijkmatig opdragen, waarbij lijmpoelen en overdikte vermeden worden. Binnen de aangegeven tijd het parket in het lijmbed aanbrengen met een korte schuifbeweging en het vloerdeel vast aandrukken. Vooral bij onafgewerkt parket moet er op gelet worden geen lijm tussen de voegen te schuiven. Lijm in de voegen kan negatief reageren met latere afwerkingsproducten Lijm in de voegen kan negatief reageren met latere afwerkingsproducten. Lijmresten kunnen, afhankelijk van de uitharding, met de aangewezen STAUF-ontvlekker verwijderd worden. Het te verwachten resultaat beoordelen op een weinig zichtbare plaats of op een reststukje fabrieksmatig afgewerkt parket. Uitgeharde lijmresten kunnen relatief eenvoudig mechanisch volledig verwijderd worden; weliswaar is een te lange inwerking te vermijden op afgewerkt parket om geen aftekeningen te krijgen.


Belastbaarheid

De belastbaarheid is afhankelijk van het omgevingsklimaat en de opgebrachte hoeveelheid.


Verdere aanwijzingen

Weekmakers in lijmen kunnen de consistentie van gietasfalt dekvloeren aantasten. Vooral bij parketstroken zonder tand-groef verbinding bestaat het gevaar dat weekmakers schade toebrengen aan het parketvernis. Door een reactie met vocht hardt de lijm uit. Het vocht wordt gehaald uit de omgevingslucht, het hout of uit de ondergrond. Een hogere omgevingstemperatuur versnelt de uitharding. Hoe dikker het lijmbed, hoelangere tijd nodig is voor de uitharding. Lijmen die naar EN 14293 en ISO 17178 als elastisch beschouwd worden zijn ook na uitharding enigszins rekbaar. Deze elastische hoedanigheid verlaagt weliswaar het spanningsveld tussen parket en ondervloer enerzijds, laat anderzijds toe dat de parketelementen minder maatvast blijven.


Aansprakelijkheidsvoorbehoud

Wat hier aangegeven wordt volgt de laatste stand van ons onderzoeks-en ontwikkelingswerk. Hierdoor ontstaat voor ons geen enkele aansprakelijkheid daar wij geen invloed uitoefenen op de geleverde prestaties en omdat de leginstructies nationaal en lokaal van elkaar kunnen verschillen. Hetzelfde geldt voor de door ons gratis en vrijblijvend ter beschikking gestelde commerciële en technische adviezen. Het is daarom aanbevolen zelf uit te zoeken en vast te stellen of de voorgestelde producten geschikt zijn voor het beoogde doel. Deze nieuwe uitgave vervangt alle voorgaande uitgaven van onze technische fiches, leginstructies en dergelijke aanbevelingen in verband met het gebruik van onze producten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren